Yusuf Ziya Öner´in Hayatı (Hayırseverimiz)

1886 yılında Antalya´da doğdu.İlk ve ortaokulu Antalya´da, lise öğrenimini Konya Lisesi'nde, yüksek okul öğrenimini ise İstanbul Üniversitesi Yüksek Matematik Bölümü'nde 1907 yılında tamamladı. Aynı yıl matematik (riyaziye) öğretmeni olarak göreve başladı.36 yıl boyunca yurdun pek çok yerinde öğretmen ve idareci olarak görev yaptı.1927 yılında Denizli Lisesi'ni kurdu.1931 yılında Antalya´ya atandı.Yeni açılan Antalya Lisesi´nin kurucu müdürü olarak göreve başladı.Daha sonra Kütahya, Kayseri, Adapazarı, İzmit´te öğretmen ve idareci olarak görevine devam etti.1943 yılında emekli oldu ve Antalya´ya yerleşti.1963 yılında vefat etti.1998-1999 Eğitim ve öğretim yılında İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman AKYÜZ´ün Antalya´lılara yapmış olduğu çağrı üzerine Yusuf  Ziya ÖNER adına oğlu Ziya Denizhan ÖNER para bağışında bulunmuş ve böylece okulumuz Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi adıyla eğitim ve öğretime başlamıştır.

Yayın: 30.11.2012 - Güncelleme: 16.05.2023 16:30 - Görüntülenme: 11502