II. Antalya Genç Fikirler Öğrenci Kongresi Tamamlandı

Antalya ilinde bulunan 11 fen lisesinin öğrencilerinin katılımıyla 2022 yılında 1.si düzenlenen, bu yıl Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Antalya Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi, Antalya TOBB Fen Lisesi, Aksu Fen Lisesi ile Antalya Bilim Üniversitesi tarafından, II. Antalya Genç Fikirler Öğrenci Kongresi organize edilmiştir.

Antalya ilinde bulunan fen liselerinde öğrenim gören öğrencilerin;

a) Bilimsel çalışmalarının paylaşılması, bilimsel platformlarda sunumu ve yaygınlaştırılmasının sağlanması,

b) Bilimsel düşünme, araştırma yapma, akademik çalışmalara altyapı oluşturabilecek analitik düşünme becerilerinin geliştirilmesi,

c) Bilim insanları ve akademisyenlerle bir araya getirilmesi, bilimsel ve teknolojik gelişmelerin paylaşılacağı platformların oluşturulması,

d) Bilim ve teknolojiyle ilgili alanlarda yeni bilgiler üretmelerinin teşvik edilmesi,

e) Bilimsel araştırma çalışmalarının geliştirilmesi ve kurumsallaştırılması,

f) İletişim ve etkileşimlerinin artırılması amaçlanmaktadır.

5 Farklı kategoride projeler hazırlanmıştır.

1. Moleküler ve Hücresel Mühendislik

2. Robotik ve Yapay Zekâ

3. Malzeme Bilimi ve Teknolojileri

4. Sürdürülebilir ve Yenilenebilir Enerji

5. Çevre Yönetimi Teknolojileri

İlk adımda mart ayında 6 Fen lisesinde yüz yüze, 5 fen lisesinde de çevrimiçi olacak şekilde Antalya Bilim Üniversitesi akademisyenleri tarafından Bildiri Hazırlama ve Sunum Teknikleri eğitimleri verilmiştir.

Öğrenciler 5 farklı kategoride toplam 137 makale özeti hazırlanmış, bu özetler Antalya Bilim Üniversitesi Bilim Kurulunca değerlendirilmiş ve 60 makalenin tam metinlerinin incelenmesine karar verilmiştir.

Bu çalışmaların 21’inin sözlü sunum, 39’unun poster sunum şeklinde sergilenmesine karar verilmiştir.

110 öğrenci makale hazırlama sürecinde aktif çalışmış, 39 öğretmenimiz danışman olarak çalışmalara destek vermiştir.

Bilim Kurulumuz Antalya Bilim Üniversitesi bünyesinde çalışmalarına devam etmekte olan akademisyenlerimizden kuruludur.

Yayın: 17.05.2023 - Güncelleme: 18.05.2023 15:23 - Görüntülenme: 467