Upcycling

"Upcycling"

Okulumuz Biyoloji Öğretmeni Nedime Demir tarafından yürütülen, ortağı olduğumuz Upcycling e-twinning projesi çalışmaları devam etmektedir.

"İleri Dönüşüm", öğrencilerimize 2 ay içerisinde ekolojik dengeyi korumayı, ekolojik ayak izimizi azaltmayı ve yaşamları boyunca geri dönüşüm yapmalarını sağlamayı alışkanlık haline getirmeyi amaçlamaktadır. Doğaya saygıyı geliştirmek, doğa dostu geri dönüştürülebilir tüketimi desteklemek ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmaktır. Doğayı koruma bilincini geliştirmek; Sürdürülebilir ve yenilenebilirin önemini vurgulayan STEM temelli etkinliklerle öğrencilerin farkındalığını artırmayı hedefliyoruz.

Bunlarla birlikte Web2.0 araçlarını aktif olarak kullanmalarını sağlamayı hedefliyoruz.

09-05-2022

ÇALIŞMA SÜRECI

Projemizin süresi 2 ay olup Mart ayı içerisinde:
*Öğretmen toplantılarının düzenlenmesi
*Veli izin belgelerinin alınması
*etkinliklerin belirlenmesi
*Kullanılacak Web2.0 araçlarının belirlenmesi
*Öğrencilerin toplantılarının organize edilmesi ve e_güvenlik semineri
*Öğrenciler, öğretmenler, veliler için ön test *
Projeye ait her okuldan birer adet afiş ve logo hazırlanması ve oylanarak projemiz için bir adet seçilmesi
*Karma okul ekiplerinin kurulması
*Öğrenciler ekolojik ayak izi ve ilgili faaliyetler hakkında bilgilendirilecektir. bunlar yapılabilir.
Nisan ayı boyunca
* Ekolojik ayak izi ve geri dönüşüm ile ilgili faaliyetlerin düzenlenmesi
* öğrenciler, öğretmenler ve veliler için son test

Projeyi ortak yürüttüğümüz okular:

Finike Anadolu Lisesi, Finike,Aksu

Vali Ertokuş Bey Anadolu İmam Hatip Lisesi, Aksu

Serik Atatürk Anadolu Lisesi,

Toros Anadolu lisesi , Kepez

Antalya Barosu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, MuratpaşaAkseki Anadolu İmam Hatip Lisesi, Akseki

Akseki Anadolu İmam Hatip Lisesi, Akseki

Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi, Döşemealtı,

İleri Dönüşüm çalışmaları kapsamında okulumuz öğrencileri ile  proje logo hazırlama çalışmaları yapılmıştır. Ayrıca yine proje faaliyetleri kapsamında arazida ileri dönüşüm çalışmaları yapılmıştır.

09-05-202209-05-202209-05-202209-05-2022

Yayın: 09.05.2022 - Güncelleme: 13.05.2023 17:29 - Görüntülenme: 408