T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / DÖŞEMEALTI - Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi

Okulumda Sağlıklı Besleniyorum.

Okulumuzda sağlıklı beslenme alışkanlığı, gıda güvenliği, gıda güvenirliği ve  gıda kalitesi konularında farkındalığı artırmak, uluslararası standart ve şartlara uygunluğu sağlamak, güvenilir ve kaliteli gıdanın servis edildiği ortamları geliştirmek, yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmak ve fiziksel aktiviteye teşvik etmek amacı ile "Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı"  "Sağlıklı Beslenme" ve "Fiziksel Aktivite" olmak üzere iki ana başlıkta yürütülmektedir.

Program kapsamında öğrenci, veli ve öğretmenlerimizde; sağlıklı beslenme kültürü oluşmasını sağlamak, öğrencilerimizi ve velilerimizi gıda okuryazarlığı konusunda bilinçlendirmek,  öğrencilerimizi geleneksel tatlarla buluşturmak, gıda israfına yönelik bilinçlendirme sağlamak, yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmak ve fiziksel aktiviteye teşvik etmek amaçlanmaktadır.

Okulumuz bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde öğrencilerimize servis edilen yiyeceklerin, öğrencilerimizin fiziksel gelişimlerine ve öğrenme süreçlerine etkisi olduğu bilinmektedir. Bu kapsamda okulumuzda, gıda güvenliği ile yeterli ve dengeli beslenme konularında farkındalık geliştirme hedeflenmektedir.




Okulumuz Hemşiresi Selda ATEŞ tarafından öğrencilerimize "Çocukluk ve Ergenlik Çağı Diyabeti Eğitimi ve Beslenme Alışkanlıkları konusunda " eğitim verildi..

Kendisine verdiği eğitim için ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.

25-10-202325-10-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.10.2023 - Güncelleme: 25.10.2023 11:19 - Görüntülenme: 109
  Beğen | 0  kişi beğendi