T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / DÖŞEMEALTI - Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi

Erasmus+ "Trail of extinct and active volcanoes, earthquakes across Europe"

AB ERASMUS+ PROJESİ;

2015-2018 yıllarını kapsıyan Erasmus+ Avrupa Birliği projesini üç yıl sürdüreceğiz. Trail of extinct and active volcanoes, earthquakes across Europe "Sönmüş ve aktif volkanların izi, Avrupa´daki depremler" projesi, Polonya, Portekiz, İspanya, Fransa, Türkiye ve İtalya´daki öğrenciler ve öğretmenler tarafından yürütülen 3 yıllık bir projedir. Biyoloji, Jeoloji, Sismoloji, Fizik, Kimya, Coğrafya konularını ile Dil, Sanat ve Kültürü birleştiren bir projedir.

 

Dünyadaki birçok gelişmekte olan ve gelişmiş olan ülkede yerbilimi eğitimi eksiktir. Birçok öğrenci ve yetişkin, yeryüzünün veya yeryüzü süreçlerinin yapısını anlamıyor. Bu talihsiz bir şeydir, çünkü dünya üzerindeki birçok insan ya da bölgelerin yakınında ya da yakınlarında yaşayan çok sayıda insan toprak işlemlerinin büyük zararlara yol açabileceğini ve bu alanlarda yaşamanın insanların tehlikelere karşı savunmasızlığını arttırdığını göstermektedir. Volkanik patlamalar, depremler, heyelanlar, sel baskını ve tusunami, her yıl büyük miktarlarda insanı etkileyen yeryüzü süreçlerine örnektir. Felaket Epidemiyolojisi Araştırma Merkezi (CRED) verilerine dayanarak, 2007´de yüzlerce kişi jeolojik felâketlerde öldürüldü ve bir milyondan fazla kişi bu olaylardan etkilenmişti (EMDAT 2007).

Proje, öğrencilere yanardağ gözlemevlerindeki yanardağları ve Avrupa´daki yanardağ sorununu daha kapsamlı bir şekilde inceleme araçlarını sunmayı amaçlıyor. Uluslararası gruplardaki yanardağlar eğitimi, Avrupa´daki araştırma merkezlerindeki öğrenci ve öğretmenler için verilen eğitimler ve mesleki gelişim programı, öğrencilerin araştırma yapmak için özel ekipman kullanarak sismolojide gözlem ve ölçüm yapma bilgi ve yeteneklerini genişletmek için resmi ve pratik imkânlar sunacak şekilde tasarlanmıştır.  

Bilgili öğrenciler ve öğretmenler okulları ve toplulukları için hazırlık stratejileri geliştirmeye yardımcı olabilirler. Volkan çalışmaları, Dünya Bilimlerindeki güncel olayları keşfetmek ve dünyadaki felaketleri önlemek için fırsatlar getirecektir. Proje, sismolog olan volkanologların çalışmalarını zenginleştiren bir kariyer seçerek, volkanlardaki ilgiyi iyi bir şekilde kullanacak. İzlanda' da Eyjafjallajökullu yanardağının patlaması yanıt olarak, Avrupa Birliği araştırma fonları, daha erken ve daha kesin kullanılmasına neden oldu. 1 Ocak 2014´te AB "Horizon 2020" adında yeni bir yenilik programı başlattı. Mario Geoghegan-Quinn, Araştırma, İnovasyon ve Bilimden Sorumlu Komisyon Üyesi: "Volkanik faaliyet, aktif volkanların yakınında yaşayan binlerce Avrupalı´nın ve yüzlerce kilometre uzaktaki çevrenin kaderini etkileyebilir. 80 milyar euro değerinde olan Horizon 2020 yeni AB araştırma programı, bu tür bir araştırmayı tüm Avrupalıların menfaatine sunmaya devam edecek. "

AB hedefleri doğrultusunda projemiz, yeni bir grup öğrenci hazırlamak, bilgi vermek, yeni beceriler edinmek ve geleceğin yeni çalışanları yaratmak istiyor. Volkanologlar, yanardağları izlemek ve bilimsel çalışmalar yapmak için titizlikle eğitilirken, toplulukları patlamalara karşı dirençli kılmak için diğer profesyonellere güvenirler. Bu kariyer acil durum yöneticileri, arazi yöneticileri, topluluk güvenlik planlarını koruyan ve uygulayan planlayıcıları ve toplulukları eğitmek ve hazırlamak için profesyonel olarak ve gönüllü olarak çalışan grup ve topluluk eğitmenlerini içerir.

Gezi_raporu Pico.pdf

Issoire_toplantı.pdf

Italya_rapor.pdf

Las_Palmas.pdf

Wroclaw_toplantısı.pdf

Issoire_toplantısı-2.pdf

Azure_Adları.pdf

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.12.2017 - Güncelleme: 13.05.2023 17:31 - Görüntülenme: 820
  Beğen | 0  kişi beğendi