Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi

Yeşilbayır Mah. Mektep Sok No/7A Döşemealtı/ANTALYA
Vizyon
Yurduna önder, insanlığa faydalı, üstün nitelikli bilim insanı yetiştirilmesine kaynaklık eden öncü bir eğitim kurumu olmak. To be a beacon school in science in Turkey serving to humanity and fostering high qualified scientists. Eine Leuchtturmschule in der Türkei zu sein, die der Menschheit dient und hochqualifizierte Wissenschaftler fördert.
Misyon
Öğrencilerin; kültürlerarası saygı ve anlayış çerçevesinde bireysel farklılıkları gözeterek, yaşam boyu öğrenen, ekip çalışmasına yatkın, sorgulayan ve duyarlı bireyler olmalarını sağlamaktır. To enable the students to be cooperative, inquiring and compassionate lifelong learners through the lens of respect and understanding for intercultural and individual differences. Die Schüler sollen in die Lage versetzt werden, kooperativ, mitfühlend und forschend auf die Herausforderungen des Lebens zu reagieren, indem sie die interkulturellen und individuellen Unterschiede respektieren und verstehen.
Okulumuz resmi fen liseleri arasın hep ilk on beş içinde yer almıştır.
Yatakhane Koğuşu :10
Okul binası klima ile pansiyon binası kalorifer ile ısıtılmaktadır.
Lojman
10 - Lojman okul bahçesinde olup, her katta 2 daire bulunan 5 katlı bir binadır.
Servisler ve şehir içi otobüslerle yapılıyor.
Döşemealtı-Yeşilbayır
İl 18 km ilçe 5 km
0,01/0,64
Okulun Sınav Başarı Durumu
YGS 2020’de TYT Türkiye 1. si, AYT Türkiye 5. si ve sıralamasında ilk 100’de 1; ilk 1000’de 19 öğrenci; ilk 5000’de 43 öğrenci; ilk 10.000’de 51 öğrenci ile Antalya´daki başarısını devam ettirdi. 2021 YKS sınavında 14 öğrenci ilk 1000´de yer almıştır. 2019 yılında ise ilk 1000 içinde 21 öğrenci ile gerçek başarıyı yakaladık.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
YKS 2020’de ilk 1000’de 19 öğrenci ile bu başarısını devam ettirdi.82 öğrencimiz ,Türkiye’nin en başarılı ve saygın üniversitelerine yerleşmeyi başardı. Bazı öğrencilerimiz, Türkiye sıralaması 12.000-15.000 arasında olduğu halde önümüzdeki yıl hedeflerindeki üniversiteye yerleşebilmek amacıyla tıp ve mühendislik fakültelerine yerleşebilecekleri halde bu yıl tercih hakkını kullanmamıştır.
Sportif Etkinlikler
Sınıflar arası spor takımları karşılaşmaları, 9. sınıflar top bayramı ve Kapadokya gezisi, 10. sınıflar portakal şenliği ve Çanakkale gezisi, 11 sınıflar çim partisi ve üniversite gezileri her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz faaliyetlerdir.
Bilim Olimpiyatları, TÜBİTAK Proje çalışmaları ve 4006 Bilim Fuarı
Proje Çalışmaları
Tübitak Bilim Olimpiyatlarına ve Tübitak Proje yarışmalarına katılım, Erasmus+ ve e-Twinning Projeleri
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Trail of extinct and active volcanoes, earthquakes across Europe adlı Erasmus+ projesi 2015-2018 yıllarını kapsamakta ve Eylül 2018'de sona erdi. 2017-2019 yıllarını kapsayan Mission Possible Health adlı Erasmus+ Projesi sona erdi. ' yeni proje başvurusu yapıldı, sonucu bekleniyor.