YATAKHANE TALİMATI

1. Yataklar düzeltilmiş vaziyette bulundurulmalı.

2. Yatakhanede yataklara yatılarak çalışılmamalı.

3. Yatakhanede ne suretle olursa olsun müzik çalınmamalı.

4. Yatakhanede her öğrenci kendi odasında bulunmalı.

5. Yatakhanede diğer odalara gidilmemeli.

6. Yatakhane odaları daima açık bulundurulmalı.

7. Bıçak, çatal, kaşık, bardak, tabak gibi yemekhane demirbaş eşyaları yatakhaneyegetirilmemeli.

8. Yemekhanede verilen yemek ve meyveler yemekhanede yenilmeli yatakhaneyegötürülmemeli.

9. Okulun elektrik düzeniyle hiçbir öğrenci tamir maksadıyla da olsa oynamamalı zarurethalinde sorumlu ve görevlilere anında bilgi verilmeli.

10. Özelikle odalarda ısıtıcı, ocak, teyp vs. gibi elektrik araçları kullanılmamalı. (Görülenlerimha edilecektir.)

11. Çöpler veya atılacak şeyler yerlere atılmamalı. (Özelikle pencerelerden dışarıya çöpatılmamalı.)

12. Yatakhanelerde valiz ve depolarda yasak yayın, sigara, içki gibi şeylerbulundurulmamalı. (Yönetmelik gereği okulla ilişkileri kesilir.)

13. Okulun ödeme gücünü aşan elektrik ve su sarfiyatının önlenmesi için anahtar vemusluklar kapatılmalı.

14. Okul binası ve tamamlayıcı kısımların eşyaları özenle kullanılmalı. (Kasıt, ihmal vekusur nedeniyle verilen zararlar ayrıca tazmin ettirilir.)

15. Ders saatlerinde yatakhaneler kapalı olduğundan bu saatlerde herhangi bir şey almakiçin yatakhanelere girilmemeli.

16. Yatakhanelere velilerde dâhil olmak üzere denetimcilerin dışında hiçbir ziyaretçikabul edilmemesi, veliler ve ziyaretçilerle okul girişinde ve kantinde görüşülmeli,aksine hareket edenlerin veya yanında veli ve ziyaretçi olduğu halde yatakhane içindegörülen öğrencilerin sorumlu tutulacağı bilinmeli.

17. Öğrenciler vakit cetvelinde belirtilen saatte yatakhanede bulunmalı, bu surelerdışındakiler izne bağlıdır.

18. Öğrenciler yaz tatiline giderken yatakhane odalarını teslim aldığı şartlar altındabırakmalı.

19. Öğrenciler okulda asılı yangın talimatını okumalı.

Yayın: 13.05.2023 - Güncelleme: 13.05.2023 23:52 - Görüntülenme: 551