DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ TANITIM FİLMİ

Dilimizin Zenginlikleri Projesiyle; öğrencilerin Türk dilini etkili kullanmalarını sağlamak, düşünce dünyalarını geliştirmek, daha çok duyan, düşünen, anlayan ve üreten insanlar olarak yetiştirilmelerini sağlamak hedefleniyor.

Sözlük okuma çalışmaları, projenin merkezine alınmıştır. Proje kapsamında, öğrenciler Türk edebiyatının klasik metinlerini inceleyecekler ve bu metinlerde yer alan yeni sözcüklerle tanışacaklar. Öğrendikleri yeni sözcüklerle ilgili öğretmenleri ile birlikte sözcük çalışmaları yapacaklar. Proje kapsamında sözlük okuma yarışmaları yapılarak, özgün sözlük üretimi çalışmaları desteklenecektir. Projeyi, Bakanlık Merkez Yürütme Kurulu koordinesinde il, ilçe ve okul yürütme komisyonları yürüteceklerdir. Öğrencilerin bu kapsamda katıldıkları çalışmalar, e-okul sosyal etkinlikler modülüne işlenecektir. Dilimizin Zenginlikleri Projesi Tanıtım Filmini aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.

Yayın: 05.12.2023 - Güncelleme: 05.12.2023 13:18 - Görüntülenme: 152